Wil je zelf een boek schrijven?

Er zijn tal van manieren om boeken te schrijven en uiteindelijk uitgegeven te krijgen. De weg naar publicatie is nooit makkelijk en vergt veel doorzettingsvermogen en geduld. Maar er zijn mogelijkheden.

Zijn er boeken over het
schrijven van een boek?

Jazeker! In het boek Alweer een bestseller hebben Paul Sebes en Willem Bisseling hun jarenlange kennis over schrijven en uitgeven samengebracht. Er staan meer dan honderd adviezen in op het gebied van schrijven en publiceren. Je vindt in dit boek tal van schrijftechnieken en praktische tips over de weg naar publicatie. Stijl, sfeer, spanning en structuur worden behandeld, maar ook plot, personages en perspectief. Alweer een bestseller is hèt boek dat elke beginnende (en misschien zelfs wel elke gevorderde) schrijver zou moeten lezen.

PF2
PF4

Willen jullie mijn manuscript
beoordelen?

Misschien ben je toe aan professioneel commentaar op je manuscript. Het is mogelijk om tegen betaling je manuscript te laten beoordelen. Op basis van 50 of 100 pagina’s kunnen wij een leesverslag maken. Bekijk hier de mogelijkheden voor het aanvragen van een leesverslag.

Mag ik mijn manuscript
naar jullie sturen?

Het staat je altijd vrij om je manuscript kosteloos in te sturen. Wij bekijken alle inzendingen kritisch. Helaas kunnen wij niet inhoudelijk op alle manuscripten ingaan en reageren we alleen bij positieve beoordeling.

Wij nemen alleen manuscripten in behandeling die via onderstaande knop worden ingestuurd. 

PF4
sebes-2-vieze-woorden

Kunnen jullie helpen
bij het schrijven?

Ja en nee. Het boek schrijf je uiteindelijk zelf, maar we hebben veel ervaring met het proces van redactie. We bieden cursussen en masterclasses aan waarin we je begeleiden door de stappen van je schrijfproces. Het laat je ervaringen uitwisselen met andere beginnende auteurs en je ontmoet interessante mensen uit het boekenvak (ons, bijvoorbeeld).

Op dit moment staan er geen masterclasses of cursussen gepland.