Als literair agenten begeleiden en vertegenwoordigen we auteurs op zowel artistiek als zakelijk vlak. We lezen mee, redigeren teksten en zorgen voor de beste deal voor een auteur. We zijn de schakel tussen schrijver en uitgever. Wij vertegenwoordigen onder anderen Walter van den Berg, Karin Bloemen, Beau van Erven Dorens, Isa Hoes en Medina Schuurman, Thom Hoffman, Murat Isik, Stine Jensen, Teun van de Keuken,  Jeroen van Koningsbrugge & Marie-Claire Witlox, Arjen Lubach, Myrthe van der Meer, Gustaaf Peek, Clairy Polak, Manon Uphoff, Joost Vandecasteele, Wytske Versteeg en Ivo Victoria.

Manon Uphoff en Ivo Victoria genomineerd voor NRC Lezersprijs

'Vallen is als vliegen' van Manon Uphoff én Ivo Victoria's 'Alles is oké' zijn genomineerd voor de NRC Lezersprijs 2019, dus we zijn dit jaar dubbel trots. De lezers kiezen de winnaar, breng hieronder snel je stem uit!

NRC Lezersprijs 2019 

Publicatie-, serie- en filmrechten van Dagboek van een verloskundige verkocht

Sebes & Bisseling verkoopt zowel publicatierechten als serie & filmrechten van Dagboek van een verloskundige na grote veiling aan Spectrum Lifestyle en NewBe.

Volgend jaar juni verschijnt Dagboek van een verloskundige van Marlies Koers bij uitgeverij Spectrum Lifestyle. Ook zijn de Serie & filmrechten van Dagboek van een verloskundige verkocht aan NewBe, onder andere bekend van de Netflix Original TOON, de documentaire Famke Louise (Videoland) en de comedy MISFIT.

Klimaatboek Bill Gates naar Hollands Diep

Hollands Diep wordt de Nederlandse uitgever van het recent aangekondigde boek van Bill Gates over klimaatverandering. Paul Sebes verkocht na een veiling vlak voor de Frankfurter Buchmesse namens Knopf Doubleday de Nederlandse vertaalrechten aan uitgeefdirecteur Martijn Griffioen en uitgever Elco Lenstra. Het boek wordt in juni 2020 uitgegeven bij Doubleday onder de Engelse titel How to Avoid a Climate Disaster. Tegelijkertijd zal de Nederlandse editie verschijnen.

Studentenschrijfwedstrijd

Word jij de nieuwe studentauteur van Nederland? Samen met de media van 16 universiteiten en hogescholen in Nederland organiseren we een schrijfwedstrijd voor studenten. Ben je student, heb je schrijfambities en lijkt het je leuk om begeleid te worden in het proces naar je eerste roman? Ga dan naar de website van jouw universiteitsblad en doe mee aan de wedstrijd!

UniversDUBPunt AvansTU DeltaErasmus MagazineFoliaU-TodayTrajectumVoxwebCursor

Engelse rechten 'Vallen is als vliegen' verkocht

De rechten van Manon Uphoffs Vallen is als vliegen zijn verkocht aan Pushkin Press. Zij zullen het kunstig opgeschreven verhaal van Uphoffs traumatische jeugd gaan uitbrengen in het VK en de Commonwealth, volgend op de succesvolle ontvangst in Nederland zelf. Haar boek zal verschijnen in hetzelfde fonds als o.a. Gerard Reve, W.F. Hermans, Peter Buwalda, Isaac Babel en Hans Christian Andersen.

Wij zijn een literair agentschap

Sebes & Bisseling is met circa tien werknemers het grootste full service agency in de Nederlandse en Scandinavische taalgebieden. Door onze aanpak hebben wij een unieke positie in het (inter)nationale boekenvak.

Meer weten?

Internationaal

Naast Nederlandse auteurs vertegenwoordigen wij vooraanstaande uitgeverijen en literair agentschappen uit de hele wereld. Voor hen verkopen wij de vertaallicenties in de Nederlandse en Scandinavische taalgebieden. Via onze buitenlandse cliënten vertegenwoordigen wij onder anderen Paul Auster, Nir Baram, Bill en Hillary Clinton, John Flanagan, Jonathan Franzen, Mary Higgins Clark, Alan Hollinghurst, Rachel Kushner, Erik Larson, Barack en Michelle Obama, James Patterson, Annie Proulx, Veronica Roth, J.D. Salinger, John Steinbeck, Graeme Simsion en Louis Theroux.


Onze cliëntenlijst

Foto Homepage