Sebes & Bisseling Literary Agency

Sebes & Bisseling Literary Agency vertegenwoordigt sinds 1998 een breed scala aan auteurs in alle genres. We vertegenwoordigen en begeleiden debutanten, opkomende schrijvers, gevestigde namen, genomineerde en prijswinnende schrijvers (o.a. AKO, Libris, BNG, Academica, Gouden Uil), Bekende Nederlanders en bestsellerauteurs.

Met onze eigen visie op het uitgeefproces en onze ervaring in redactie, verkoop, marketing en contractonderhandelingen, maken wij onze cliënten wegwijs in het boekenvak en staan wij hen bij in alles wat met het auteurschap te maken heeft. Bij ons staan de wensen en doelen van de cliënt voorop.

Als full service agentschap verhandelen wij daarnaast ook nevenrechten zoals vertaal-, film-, televisie- en toneelrechten en verkopen we als subagent de Nederlandse vertaalrechten voor ca. 120 internationale uitgeverijen en literair agenten. Kijk voor een compleet overzicht onder ‘cliënten’.

Wij bezoeken de boekenbeurzen van Londen, Frankfurt, New York, Bologna en Göteborg om onze auteurs en cliënten zo goed mogelijk te vertegenwoordigen en zijn dan ook trots op onze langlopende relaties met auteurs, uitgeverijen en agentschappen over de hele wereld.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

AVROTROS

BEKENDE NEDERLANDERS STAPPEN IN DE WERELD VAN MISDAAD, MOORD EN INTRIGES VOOR HET SCHRIJVEN VAN LITERAIRE THRILLER

Onder leiding van Saskia Noort, Paul Sebes en Willem Bisseling

afbeelding
 

V.l.n.r. Gerda Havertong, Steven Pont, Tinkebell, Willem Bisseling, Monic Hendrickx, Hans Ubbink, Paul Sebes. Op de bank: Kees Moeliker, Saskia Noort en Arnold Karskens.

 

Zeven bekende Nederlanders stappen in de wereld van misdaad, moord en intriges. Ze bezoeken crimescenes, onderzoeken sporen van een misdrijf, raken verwikkeld in achtervolgingen en moeten alles te weten komen over moordwapens en lijken. Daarnaast kruipen ze in de huid van slachtoffer en dader en worden ook zelf tot op het bot gefileerd. Dit alles ondergaan de kandidaten om tot het schrijven van een literaire thriller te komen in de eerste literaire competitie op televisie, De Pennen zijn geslepen. Onder leiding van literair agenten Paul Sebes en Willem Bisseling en bestsellerauteur Saskia Noort ontdekken ze alle aspecten van het schrijversvak en ondervinden ze ieder aspect van een thriller aan den lijve. Wie van deze zeven kandidaten weet al deze ervaringen het beste om te zetten in woorden en daarmee kans te maken op het daadwerkelijk schrijven en uitbrengen van een boek? De Pennen zijn geslepen is vanaf donderdag 27 oktober te zien op NPO 2 bij AVROTROS.

Monic Hendrickx (actrice), Gerda Havertong (theatermaker), Arnold Karskens (oorlogsjournalist), Hans Ubbink (modeontwerper), Steven Pont (ontwikkelingspsycholoog), Tinkebell (kunstenares) en Kees Moeliker (bioloog en directeur Natuurhistorisch Museum in Rotterdam) zijn de kandidaten die ieder voor zich een dosis gezonde schrijversambitie bezitten. Samen betrekken zij een prachtige villa waar ze in volledige rust aan hun schrijfopdrachten kunnen werken. Tijdens het schrijfproces kunnen zij rekenen op de literaire tips en handvatten van literair agenten Paul Sebes en Willem Bisseling. Samen vertegenwoordigen en begeleiden zij al meer dan 35 jaar manuscripten van nieuwe en gevestigde auteurs uit Nederland maar ook uit het buitenland. Zoals Stephen King, Donna Tartt en David Sedaris. Daarnaast laten zij zich inspireren door Nederlands bekendste thrillerauteur Saskia Noort. Met meer dan 2,7 miljoen verkochte boeken op haar naam wordt zij geroemd om haar vertelkunst en haar gave de tijdgeest zeer goed te verbeelden.

Publiekswedstrijd:
Heel Nederland kan deelgenoot worden van De Pennen zijn geslepen. AVROTROS lanceert een schrijfwedstrijd waarin deelnemers opgeroepen worden om een eerste alinea van een spannend verhaal in te sturen. Tien geselecteerde kandidaten mogen hun alinea afschrijven tot een korte thriller en worden vervolgens beoordeeld door de jury.

afbeelding
De Pennen zijn geslepen, vanaf donderdag 27 oktober om 20.25 uur op NPO 2 bij AVROTROS